Informacje dla Uczestnika/Gracza

Ważne informacje

Aplikacja jest dostępna w sklepie gogle play dla telefonów z systemem Android oraz w App store dla telefonów z systemem IOS. Nazwa aplikacji – MIEJSKIE HISTORIE. Po uruchomieniu aplikacji należy w loginie podać nr szkoły klasę oraz wymyślony NIK. Po zapisanym NIKU narzędzie monitorujące system będzie zapisywać wyniki. Pięciu uczestników z najlepszymi wynikami otrzyma cenne nagrody(np. gadżety elektroniczne, wejściówki do kina, parku rozrywki). Każdy uczestnik ma tylko 2 wejścia punktowane do gry. Urządzenie monitorujące zapisze najlepszy z dwóch wyników gracza. Wyniki są dostępne dla graczy w tabeli wyników zamieszczonej w aplikacji. Informacje z terminem dostępu do aplikacji zostaną przesłane drogą mailową na konto w szkolnym dzienniku elektronicznym lub przekazane wychowawcom.

Żeby wygrać trzeba dokładnie czytać instrukcje pojawiające się w grze i zebrać maksymalną liczbę punktów.

Aplikacja składa się z trzech gier. W każdej grze są trzy plansze. Punkty przyznawane są za szybkość, spostrzegawczość, a w szczególności za wiedzę. W czasie grania w grę, gracz zapoznaje się z treściami edukacyjnymi przygotowanymi przez specjalistów z zakresu profilaktyki uzależnień od alkoholu. Na końcu każdego etapu gracz odpowiada na pytania zawarte w krótkim quizie za co również otrzymuje punkty. Gracze z najlepszymi wynikami otrzymają nagrody. Aplikacja jest bezpłatna. Specjalne przygotowane narzędzie monitoruje wyniki graczy.

Gra logiczna
Gra zręcznościowa
Gra strategiczna

Na każdym poziomie gracz musi zebrać określoną ilość serc. Każde z serc wyświetla treści profilaktyczne oraz obalające mity związane z alkoholem.

Przykładowa tabela wyników

Czat ze specjalistą ds. uzależnień

Gdybyście mieli Państwo pytania dotyczące uzależnień od alkoholu lub innych substancji psychoaktywnych, w wybrane dni i godziny będzie uruchomiony dla Państwa kontakt ze specjalistą ds. uzależnień. Kontakt jest anonimowy.

Poniżej znajdują się linki do formularzy które należy wypełnić i przesłać. Formularze zamieszczone są na dysku gogle. Jest to warunkiem przystąpienia do programu zdalnej profilaktyki uzależnień od alkoholu z zastosowaniem aplikacji mobilnej. Ankietę nr 2 należy wypełnić i przesłać po zakończeniu programu profilaktycznego.

Formularze do wypełnienia